Pregled Kardiologa u Lekarskoj ordinaciji Safe Medic

Kardiološke bolesti su jedan od najčešćih uzroka smrti u svetu, a pravovremena dijagnostika i tretman mogu značajno poboljšati kvalitet života i smanjiti rizik od komplikacija. Zato je Pregled kardiologa ključan korak ka očuvanju zdravlja srca i krvnih sudova. U Lekarskoj ordinaciji Safe Medic pružamo vrhunsku kardiološku uslugu, koristeći najnoviju tehnologiju i stručnost našeg tima kardiologa.

Šta je Pregled Kardiologa?

Pregled kardiologa je sveobuhvatna procena zdravlja vašeg srca i krvnih sudova. Ovaj pregled uključuje razgovor sa lekarom, fizički pregled, kao i različite dijagnostičke testove koji mogu obuhvatati EKG (elektrokardiogram), ehokardiografiju, test opterećenja, i druge specijalizovane pretrage.

Koje Simptome Treba da Prijavite Kardiologu?

Postoji niz simptoma koji mogu ukazivati na probleme sa srcem i krvnim sudovima, uključujući:

 • Bol u grudima ili osećaj pritiska
 • Kratkoća daha
 • Lupanje srca ili nepravilni otkucaji
 • Otežano disanje tokom fizičkog napora
 • Oticanje nogu, zglobova ili stopala
 • Nesvestica ili vrtoglavica

Ako imate bilo koji od ovih simptoma, važno je da se odmah obratite kardiologu. Naši stručnjaci u Lekarskoj ordinaciji Safe Medic su tu da vam pomognu da identifikujete uzrok vaših tegoba i da razviju personalizovani plan lečenja.

Priprema za Pregled Kardiologa

Pre nego što dođete na pregled, važno je da pripremite sve relevantne informacije o vašem zdravstvenom stanju, uključujući:

 • Spisak svih lekova koje trenutno uzimate
 • Zdravstvenu istoriju, uključujući informacije o prethodnim bolestima i operacijama
 • Detalje o simptomima koje doživljavate, uključujući kada su počeli i koliko su intenzivni

Takođe, preporučljivo je da donesete rezultate prethodnih dijagnostičkih testova, ako ih imate. Ovo će pomoći našem kardiologu da dobije potpunu sliku vašeg zdravstvenog stanja i da precizno proceni rizike.

Tok Pregleda Kardiologa

Pregled kardiologa obično započinje detaljnim razgovorom o vašoj medicinskoj istoriji i simptomima. Lekar će postavljati pitanja kako bi razumeo vaše trenutno zdravstveno stanje i faktore rizika koji mogu uticati na zdravlje vašeg srca. Nakon toga sledi fizički pregled, koji uključuje merenje krvnog pritiska, slušanje srca i pluća, i proveru pulsa.

Elektrokardiogram (EKG)

Jedna od osnovnih dijagnostičkih metoda je elektrokardiogram (EKG). Ova bezbolna procedura meri električnu aktivnost vašeg srca i može otkriti nepravilnosti u otkucajima srca, oštećenja srčanog mišića, ili probleme sa dotokom krvi u srce.

Ehokardiografija

Ehokardiografija koristi ultrazvučne talase za stvaranje detaljnih slika srca. Ova tehnika omogućava lekaru da vidi strukturu srca i njegove funkcije, uključujući rad srčanih zalisaka i protok krvi kroz srčane komore.

Test Opterećenja

Test opterećenja, ili stres test, procenjuje kako vaše srce reaguje na fizički napor. Ovaj test može pomoći u otkrivanju bolesti koronarnih arterija i drugih srčanih problema koji se možda ne vide u mirovanju. Tokom testa, pacijent hoda ili trči na traci za trčanje dok se prati rad srca putem EKG-a.

Holter Monitoring

Holter monitoring uključuje nošenje malog, prenosivog uređaja koji neprekidno snima EKG tokom 24 ili više sati. Ovaj test je koristan za otkrivanje povremenih srčanih aritmija koje se možda ne mogu otkriti tokom standardnog EKG pregleda.

Plan Lečenja i Praćenje

Na osnovu rezultata pregleda i dijagnostičkih testova, naš kardiolog će razviti personalizovani plan lečenja. Ovo može uključivati promene u načinu života, medikamentnu terapiju, ili u nekim slučajevima, invazivne procedure kao što su angioplastika ili operacija srca.

Promene u načinu života mogu uključivati:

 • Poboljšanje ishrane sa smanjenim unosom soli i zasićenih masti
 • Redovnu fizičku aktivnost
 • Gubitak viška kilograma
 • Prestanak pušenja
 • Smanjenje unosa alkohola

Medikamentna terapija može uključivati lekove za snižavanje krvnog pritiska, kontrolu nivoa holesterola, prevenciju krvnih ugrušaka, i tretman srčanih aritmija.

Preventivni Pregledi i Zdravlje Srca

Preventivni pregledi su ključni za rano otkrivanje i prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Redovni pregledi mogu pomoći u identifikaciji faktora rizika kao što su visok krvni pritisak, visok nivo holesterola, i dijabetes, koji mogu biti kontrolisani pre nego što izazovu ozbiljne zdravstvene probleme.

Naš tim u Lekarskoj ordinaciji Safe Medic preporučuje da odrasli redovno dolaze na preventivne preglede, posebno ako imaju faktore rizika kao što su porodična istorija srčanih bolesti, pušenje, fizička neaktivnost, ili gojaznost.

Zašto Izabrati Safe Medic za Pregled Kardiologa?

Safe Medic se ponosi pružanjem visokokvalitetne zdravstvene nege i personalizovanog pristupa svakom pacijentu. Naši kardiolozi su visoko kvalifikovani i imaju bogato iskustvo u dijagnostici i lečenju kardiovaskularnih bolesti. Koristimo najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bismo obezbedili precizne dijagnoze i efikasne tretmane.

Pored stručnosti, Safe Medic se ističe i u pružanju empatije i podrške pacijentima. Razumemo da je svaki pacijent jedinstven, i zato se trudimo da pružimo individualizovanu negu koja odgovara specifičnim potrebama i ciljevima zdravlja svakog pacijenta.

Zakažite Pregled Kardiologa u Safe Medic

Briga o zdravlju srca je jedna od najvažnijih odluka koje možete doneti za svoje zdravlje. Ako imate simptome koji vas brinu ili želite da obavite preventivni pregled, ne oklevajte da nas kontaktirate. Zakažite svoj pregled kod našeg kardiologa već danas i učinite prvi korak ka zdravom i dugom životu.

Naša ordinacija je opremljena tako da pruža sveobuhvatnu kardiološku negu, uključujući dijagnostičke testove, konsultacije, i planove lečenja koji su prilagođeni vašim potrebama. Posetite nas u Safe Medic i dozvolite nam da vam pomognemo da očuvate zdravlje vašeg srca.

Često Postavljana Pitanja o Pregledu Kardiologa

1. Šta uključuje prvi pregled kod kardiologa? Prvi pregled kod kardiologa obuhvata detaljan razgovor o vašem zdravstvenom stanju, fizički pregled, i osnovne dijagnostičke testove kao što su EKG i ehokardiografija.

2. Koliko često treba ići na pregled kardiologa? Učestalost pregleda zavisi od vašeg zdravstvenog stanja i rizika od kardiovaskularnih bolesti. Preventivni pregledi se obično preporučuju jednom godišnje, ali vaš kardiolog može preporučiti češće preglede ako imate određene zdravstvene probleme.

3. Da li je potrebno doneti medicinsku dokumentaciju na pregled? Da, preporučuje se da donesete svu relevantnu medicinsku dokumentaciju, uključujući prethodne nalaze i spisak lekova koje uzimate, kako bi vaš kardiolog mogao dobiti potpunu sliku vašeg zdravstvenog stanja.


Holter EKG - Holter krvnog pritiska

Davanje infuzione terapije

Vitaminske infuzije - Myers Cocktail

Davanje injekcija i preventivna vakcinacija
Copyright © 2024, Safe Medic. Developed by Animat studio.