Pregled lekara opšte prakse (opšti pregledi)

Pregled lekara opšte specijalnosti je nešto sa čim smo se svi susreli još kao deca, kada nas zaboli grlo ili stomak, na primer. Ovaj lekar je naša prva stanica, koja će nam pomoći ako su jednostavnije dijagnoze u pitanju, dok za komplikovanije oblike bolesti, doktor opšte prakse upućuje dalje, kod određenog specijaliste, ili više njih.


Takođe, ovi pregledi mogu biti zahtevani radi provere opšteg fizičkog i psihičkog stanja pre polaska u školu, na fakultet, prilikom zasnivanja radnog odnosa i slično.


Ovo je ordinacija gde ćete najpre zatražiti pomoć i onda krenuti dalje, ako za tim postoji potreba, tj. na dalja ispitivanja i dijagnostiku.

Kada dođete kod lekara opšte prakse nakon dužeg vremena, gotovo je sigurno da će on naložiti da uradite laboratorijske analize krvi i mokraće (urina), jer će to dati sliku stanja vašeg tela. 


Ambijent je prijatan, i moguće je da u jednom danu i na jednom mestu rešite svoj zdravstveni problem. Naši stručnjaci su posvećeni vašem zdravlju, protumačiće analize, pružiće vam savete i propisati terapiju koju ćete koristiti kod svoje kuće. Nakon toga, zakazaće vam kontrolni pregled da bi se videlo kako napreduje lečenje.


Možda vas zanima šta pregled lekara opšte prakse podrazumeva?
To je: klinički pregled, dijagnoza, prepisivanje terapije i savet. 
Kada se radi o kliničkom pregledu, to je auskultatorni pregled srca i pluća, merenje pulsa i krvnog pritiska, pregled grla, merenje temperature, palpacija žlezda i stomaka.

Postoje dodatne analize, koje se rade kao prevencija bolesti, što tačnije dijagnostike i uspešnijeg lečenja.
Ako tako želite, lekar opšte prakse može da dođe do vaše adrese, kao što smo već naveli. Postoje pacijenti koji su teško pokretni ili su sasvim nepokretni, usled onemoćalosti zbog starosti ili zbog neke prethodne operacije ili stanja. 

Takođe, postoje osobe koje jednostavno ne žele da dođu do medicinske ustanove, i više vole lečenje i pregled u udobnosti doma i uz podršku porodice. Zbog svega toga smo organizovali da se sve može rešiti kod vas, na adresi, od pregleda, preko dijagnostike i to složenijeg tipa, kao što je uzimanje uzoraka za laboratorijske analize, EKG-a, pregleda putem ultrazvuka i slično. 

Pregled lekara opšte prakse Safe Medical

Patronažna služba je zadužena da prati tok vaše bolesti, tj. da na vreme upozori lekara ako primeti nešto što i sam pacijent možda nije, tokom redovnih poseta. Patronaža se obavlja obično zbog aplikacije injekcija, postavljanja katetera, ili tokom rehabilitacije.
Psihološka podrška je jako važna, i u svom domu je možete uvek imati od porodice, ali je pored toga od presudne važnosti da vam stručna lica ukažu poverenje, i da odgovore na sva pitanja koja imate u vezi svog stanja, bolesti, i oporavka.

Kada čovek ima sve informacije, posebno na pitanja koja su ga mučila, oseća se mnogo mirnije i spokojnije, a i to je jedan od bitnih faktora na putu ka konačnom izlečenju, ozdravljenju i vraćanju normalnom svakodnevnom životu, kod onih bolesti koje to dozvoljavaju. 


Merenje i kontrola krvnog pritiska

Spirometrijska dijagnostika i kontrola

Zamena kese i diska stome Safe Medic

Sanitetski prevoz nepokretnih pacijenata
Copyright © 2024, Safe Medic. Developed by Animat studio.