Skidanje konaca - šavova nakon operacije

Skidanje konaca se obavlja nakon operacije, ili ušivanja. Ovaj postupak je potreban za neresorptivne konce, odnosno, one koji ne mogu da otpadnu sami od sebe.

Naša ambulanta nudi usluge skidanja konaca u ordinaciji ili na terenu, u kućnoj poseti.

Konci se skidaju obično od sedmog, odnosno, od desetog dana od ušivanja rane, a to sve zavisi od lokalizacije same rane i kvaliteta zarastanja. Na mestima gde se koža isteže, konci se skidaju nešto kasnije.

Skidanje konaca - šavova Safe Medical

Za skidanja konaca ne daje se anestezija, jer se obavlja veoma brzo. Neprijatnost koju skidanje konaca izaziva je minimalna.

Zakažite vaš termin, ostalo prepustite našem stručnom timu.

 

Evo nekoliko opštih smernica koje biste mogli pratiti:

  • Vreme uklanjanja konaca: Obično se konci uklanjaju nakon određenog perioda, koji može varirati zavisno o vrsti operacije i mestu gde su postavljeni. To obično može biti između 7 i 14 dana nakon operacije.
  • Profesionalno uklanjanje: Skidanje konaca treba obaviti od strane medicinskog osoblja, poput medicinske sestre ili hirurga. Oni imaju odgovarajući alat i veštinu kako bi to bezbolno i sigurno sproveli.
  • Postupak: Proces uklanjanja konaca je obično jednostavan i brz. Medicinsko osoblje će koristiti pincetu ili makaze specijalno dizajnirane za ovu svrhu da bi pažljivo isekli konac i izvukli ga.
  • Nega nakon uklanjanja: Nakon skidanja konaca, preporučuje se nastavak pažljive nege rane prema uputstvima koje vam je dao hirurg ili medicinsko osoblje. Ovo može uključivati čišćenje rane, primenu odgovarajućih krema ili masti, i praćenje eventualnih znakova infekcije.
  • Uvek je najbolje slediti uputstva vašeg hirurga ili medicinskog osoblja kako biste osigurali pravilan proces zarastanja rane i minimalizovali rizik od komplikacija. Ako primetite bilo kakve neobične simptome ili imate pitanja, odmah se obratite svom lekaru.

Davanje injekcija i preventivna vakcinacija

Sanitetski prevoz nepokretnih pacijenata

Skidanje konaca (šavovi)

Spirometrijska dijagnostika i kontrola
Copyright © 2024, Safe Medic. Developed by Animat studio.